Videotuki / Laitteet

Laitteet

Porin Videotuelta löytyy laaja valikoima erilaisissa videotuotannoissa tarvittavia laitteita. Kuvaus- ja editointilaitteiston ajatuksena on tarjota tiedostopohjainen ja teräväpiirtoinen työnkulku alusta loppuun asti.

Kuvaus

Kuvauskaluston rungon muodostavat neljä Panasonic AG HMC-151 teräväpiirtovideokameraa. HMC-151 on 3CCD kennon AVCHD-kamera muistikorttitallennuksella ja XLR-ääniliittimillä. Kameroissa on vakiovarusteena Roden NTG-2 mikrofonit ja yhteensä 64 gigaa muistikortteja, joille mahtuu noin kuusi tuntia materiaalia parhaalla laadulla.

Kevyempään tuotantoon löytyy neljä kappaletta Canon Legria HF S200 kameraa. Myös nämä kamerat ovat teräväpiirtoisia ja tallentavat muistikortille. Kamerat ovat pieniä ja kevyitä yksikennokameroita, joiden kuvanlaatu kuitenkin riittää vaativampaankin käyttöön. Pienen kokonsa ja helpon käytettävyytensä vuoksi kamerat ovat etenkin koululaisryhmien suosiossa. Kameroiden määrä mahdollistaa sen, että isompi ryhmä voidaan jakaa neljään pieneen ryhmään, joista jokainen pääsee työskentelemään samanlaisella kameralla.

Lisäksi Videotuelta löytyy nauhatallennukseen perustuvia HDV-kameroita sekä DVCAM ja DV-kameroita. Myös äänittämisen, valaisun ja monikameratyöskentelyn perustarvikkeita on saatavilla kattavasti.

Editointi

Editointiin Videotuki tarjoaa editointiluokan, joka on varustettu kolmella keskenään täysin samanlaisella editointiyksiköllä. Editointiohjelmisto on Adobe Premiere Pro CS 5.5. Premieren lisäksi yksiköistä löytyvät Photoshop, After Effects ja muut Adoben videotuotanto-ohjelmistot.

Yksiköt on varustettu Sonyn ammattitason teräväpiirtovideomonitoreilla ja Matroxin MXO2 Mini videomuuntimilla. Teräväpiirtovideoiden esityskopioiden valmistamista varten yksiköissä on bluray- tallentimet. Editointiluokan yksiköiden lisäksi Videotuelta löytyy myös neljäs vastaava yksikkö, joka on sijoitettuna toiseen tilaan.

Kuvaus- ja editointilaitteiston lisäksi Videotuelta löytyy jonkin verran esitystekniikkaa, käsittäen videoprojektoreita ja äänitekniikkaa.

Tarkempaa tietoa Videotuen laitteista saat käyttömestari Jarkko Montoselta puh. 044 701 1201.

Taavintulet